nyt website ?

creativezone hjælper dig med at få dit budskab ud! Enkle, brugervenlige og indbydende hjemmesider - keep it simple, keep it clean

CMS

Et Content Management System (CMS) er kort beskrevet et stykke software som organiserer indhold på et website. CMS gør det let for brugere og ejere at et website, at tilføje, redigere og slette tekster, billeder, filer, menustruktur med mere.

I de gode gamle dage hvor CMS ikke var udbredt lavede man hjemmesider som enkeltstående sider - HTML. Det gav nogle udfordringer hvis man havde tilrettelser til menuer eller design, som så skulle rettes til på alle sider - og det kunne hurtigt blive til mange sider og rigtig mange tilrettelser.

I dag har man brudt en hjemmeside op i flere dele. Man har erstattet HTML med andre kodesprog, som sammen udgør et website. Man holder typisk design for sig selv, og indhold og struktur for sig selv. I stedet for at lave alle siderne manuelt, genererers siderne dynamisk af Content Management Systemet. Forestil dig at alle tekster bliver lagt ned i en database, og CMS systemet holder så styr på hvor de enkelte tekster er og hvor de skal præsenteres på websiden. CMS systemet knytter således tråde mellem en database og en designskabelon.

Når f.eks. en tekst eller en menu skal korrigeres, og disse figurerer på flere sider i visningen, så rettes de én gang ét sted, og rettelsen vil have effekt på samtlige steder på hjemmesiden. Det letter vedligeholdelsen betydeligt.

Endnu en fordel med CMS er at man redigerer en hjemmeside direkte fra browseren i et format som ligner et hvert tekstbehandlingsprogram. Derfor er det ikke nødvendigt at installere dyre special programmer, eller at mestre kodesprog for at redigere og formatere indhold på hjemmesiden. Redigering af hjemmesiden kræver blot internetadgang - og du kan redigere din hjemmeside uanset hvor du befinder dig i verden.

CMS gør det muligt at flere redaktører kan arbejde på systemet samtidig, og CMS indeholder typisk en lang række standard komponenter, som f.eks. gør det muligt at styre roller og rettigheder for hjemmesidens redaktører.

En stærk del af et CMS er at selve systemet og hjemmesiden forholdsvis nemt kan udvides med nye features og komponenter.

Der findes utrolig mange CMS systemer på markedet, bygget til specifikke behov og i mange forskellige kodesprog. Et CMS kan købes for rigtig mange penge, og skræddersyes særlige behov for endnu flere penge. Men der findes heldigvis både billige og helt gratis alternativer, som samtidig har masser af kvalitet, og gør anskaffelsen af CMS mulig for private og mindre virksomheder.

CreativeZone benytter Concrete5 og Joomla! CMS ved udarbejdelsen af nye hjemmesider.