nyt website ?

creativezone hjælper dig med at få dit budskab ud! Enkle, brugervenlige og indbydende hjemmesider - keep it simple, keep it clean

Domæne og webhotel

Er 2 vigtige grundpiller for overhovedet at kunne etablere et fungerende website. Begge dele er tekniske produkter du skal købe hos anden leverandør end CreativeZone. Men før du går i krig med det finder du nedenfor lidt info som måske kan være nyttig i dit valg af leverandør.

Domæne

Et domæne er kort beskrevet dit navn på internettet. F.eks. er mit domæne creativezone.dk.

Man køber typisk et domæne i samme moment man bestiller et webhotel, men man kan sagtens købe domæner særskilt. Der findes flere typer domæner, enten geografisk eller type afhængige, f.eks. .dk .se .com .eu .org og .biz.

Der er stor forskel på prisen på de forskellige typer domæner og heldigvis hører danske domæner til i den billige ende. Oprettelsen koster typisk et sted mellem 50 og 100 kr. (afhængig af stedet man bestiller domænet), og derefter årligt 45 kr.

Du finder ofte en domænetester på de fleste webhotellers hjemmesider, hvor du kan søge om dit ønske til domænenavn er ledigt eller optaget.

Webhotel

Et webhotel er en eller flere servere, hvor en virksomhed udlejer plads til hjemmesider. Man kan således leje plads til et eller flere domæner, og få hosted sin hjemmeside på serveren, i stedet for selv at skulle i gang med at opsætte en webserver.

Webhoteller er meget forskellige rent teknisk og der er også meget stor forskel på pris og ydelse. Det perfekte webhotel findes ikke - jeg har i hvertfald ikke fundet det endnu - men det er værd at se sig for i junglen, og få lige det webhotel, hvor kvalitet og behov står mål med prisen.

Ofte markedsfører webhotel virksomheder sig på størrelsen af diskplads kunden har til rådighed, og glemmer lidt de øvrige tekniske egenskaber, som skal til for at drive et godt website. Men diskplads er bestemt ikke alt! Et website fylder i reglen ikke særlig meget, så det er helt klart andre features som skal vægtes højere. Det svarer lidt til digital kamera branchen hvor antal megapixel absolut ikke er ensbetydende med at et kamera er godt - det er kvaliteten af den bagvedliggende teknik som definerer de bedste billeder.

Et billigt website er ikke nødvendigvis det dårligste og et dyrt webhotel ikke nødvendigvis det bedste, men ligesom indenfor andre områder så følges pris og kvalitet ofte ad.

Desværre er ikke alle webhoteller lige egnede til at drive et Joomla! website. Derfor er det en god idé at lade Creative Zone finde lige det webhotel der bedst opfylder dit behov. Ofte binder man sig for 1 år ad gangen og det vil derfor være ærgerligt at skulle betale for 2 webhoteller, når nu det første webhotel viser sig ikke at kunne opfylde de teknisk krav dit nye CMS stiller.

Hjælp at hente

Lad Creative Zone guide dig udenom de værste faldgrubber og køb det bedste webhotel fra første moment. Og er du i tvivl om hvor og hvordan du bestiller dit domæne, så lad CreativeZone hjælpe dig igennem hele forløbet.